Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Aanmelden

Wil jij na je vwo eindexamen een jaar in Amerika studeren, een studiebeurs ontvangen, op een campus wonen en de Amerikaanse cultuur leren kennen? Meld je dan aan voor het Campus Scholarship Program!

Let op! aanmelding voor deelname in 2017-2018 is niet meer mogelijk. De programma informatie voor het studiejaar 2018-2019 staat vanaf mei 2017 op de website. 

Aanmelden in 7 stappen

  • Stap 1 Lees samen met je ouder(s) de Programma Informatie goed door. Hierin staat een omschrijving van het programma, een overzicht van de kosten, een jaarplanning en een checklist voor je aanmelding. 
  • Stap 2 Vul het online aanmeldingsformulier in.
  • Stap 3 Registreer je voor de TOEFL toets en één van de twee volgende testen: de ACT óf de SAT. Neem de uitleg over de testen, registratie en het overzicht met data zorgvuldig door voordat je je gaat registreren. Je maakt de SAT of ACT mét het optionele essay/writing onderdeel. Om te zorgen dat je testscores tijdig bekend zijn is het van belang je ruim voor de aanmeldingsdeadline te registreren. Je legt de test bij voorkeur vóór de deadline van 5 januari af. Vergeet hierbij niet het Fulbright Center als score recipient op te geven! Voor de TOEFL is de score recipient code 7018, voor de ACT is dit 9073 en voor de SAT is dit 6742. 
  • Stap 4 Vraag drie referenten een referentiebrief te schrijven. Uiteraard mogen de brieven niet geschreven worden door familieleden of persoonlijke kennissen van de familie. Dit dienen minimaal twee personen van je school te zijn, bijvoorbeeld je mentor en een docent. Daarnaast mag je bijvoorbeeld ook je manager van je (vrijwilligers)werk, je muziekdocent of je coach op je sportclub vragen. Verzoek je drie referenten het referentieformulier in te vullen en rechtstreeks naar het Fulbright Center te sturen. Het referentieformulier bevat instructies over het opstellen van een referentiebrief. Daarnaast bevat het een formulier dat je referent dient in te vullen.  
  • Stap 5 Vraag je school om een gecertificeerde kopie van de cijferlijsten van alle studiejaren (dus met stempel en eventueel handtekening) en verzoek ze het Copy of Report te ondertekenen.
  • Stap 6 Schrijf je essay en voeg twee pasfoto's bij. In de richtlijnen staan een aantal tips en de thema's waar je je onderwerp uit kunt kiezen.
  • Stap 7 Vraag je ouder(s) de vragenlijst in te vullen.

Zodra je een onderdeel hebt afgerond, kun je dit naar het Fulbright Center sturen. Je hoeft dus niet tot de deadline te wachten. Zodra je aanmelding compleet is, ontvang je vanuit het Fulbright Center een bevestiging. Denk er aan dat alle formulieren en brieven in het Engels opgesteld dienen te worden.