Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Voorwaarden

Als deelnemer aan het Campus Scholarship Program (CSP) behaal je in je tussenjaar in Amerika goede studieresultaten, doe je actief mee met sociale activiteiten op de campus en vertel je graag over het leven in Nederland. 

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld om tot CSP te kunnen worden toegelaten. Nadat je aanmelding compleet is, nodigen wij je uit voor een selectiegesprek om nader kennis te maken. De selectiecommissie kijkt onder meer naar je motivatie en verwachtingen, je hobby’s en interesses, je cijfers en de feedback van je referenten.

Voorwaarden

  • Je staat eind 5 vwo voor je gezamenlijke eindexamenvakken minimaal een 6,5 gemiddeld.
  • Je maakt de TOEFL toets en daarnaast maak je de SAT óf de ACT toets. 
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Indien je ook nog een tweede nationaliteit hebt, is dit geen probleem tenzij dit de Amerikaanse is. Heb je de Amerikaanse nationaliteit dan kun via Individuele Begeleiding in de VS studeren.
  • Je ouder(s) moeten de eigen bijdrage kunnen betalen. Die komt, na aftrek van de beurs, meestal neer op een bedrag tussen $ 17.000 en $ 50.000. Dit zijn de kosten voor collegegeld, je kamer op de campus en maaltijden. Hierbij komen nog de kosten van de testen, administratievergoeding, reiskosten, boeken, verzekering en persoonlijke uitgaven. Je ouder(s) geven zelf aan welk budget er beschikbaar is. Voor deelname moet er minimaal $ 17.000 beschikbaar zijn. 
  • Je bent in eerste instantie van plan niet langer dan een jaar in Amerika te studeren.

Van de scholieren die voor een selectiegesprek worden uitgenodigd, wordt 90 procent tot het CSP programma toegelaten! Heb je vragen of twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet of dat je cijfers voldoende zijn, stuur dan een mail of bel voor overleg met de programmamedewerker naar 020-5315938. Wellicht is deelname aan CSP toch mogelijk of kom je in aanmerking voor Individuele Begeleiding