Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
programma's

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is bedoeld voor middelbare scholieren, studenten en hun ouders die meer intensieve persoonlijke begeleiding willen, of specifieke behoeften of wensen hebben. Ook voor deelnemers met een dubbele nationaliteit (Nederlandse en Amerikaanse). Het Fulbright Center zorgt voor een persoonlijk studieadviseur voor begeleiding en advies bij het selecteren van universiteiten, over het samenstellen van goede aanmeldingen en reductie van studiekosten in de vorm van beurzen.

Dienstverlening

Individuele begeleiding betekent dat we je begeleiden bij de werkzaamheden die nodig zijn toelating tot een Amerikaanse universiteit, inclusief het in kaart brengen van de mogelijkheden en het assisteren bij het aanvragen van financial aid. Daarnaast bieden we advies over de praktische voorbereiding op vertrek.

Voordeel en meerwaarde

Het zoeken naar passende universiteiten, het complexe aanmeldingsproces doorlopen en het vinden van financiering kan een overweldigende ervaring zijn. De zeer ervaren adviser van het Fulbright Center neemt scholieren, studenten en ouders bij de hand in een individueel begeleidingstraject, maakt het complexe proces beheersbaar en inzichtelijk en zorgt voor een kwalitatief zo goed mogelijke aanmelding, inclusief beursaanvraag bij de Amerikaanse universiteiten. Zeker als je een twee- of vierjarige opleiding wilt volgen met een diploma, is de keuze van het juiste college erg belangrijk. De adviser kan je daarbij helpen.

Voor wie?

  • Middelbare scholieren (havo, vwo, gymnasium, International Baccalaureate) die een volledige bacheloropleiding van vier jaar willen gaan volgen.
  • Havo-scholieren die een volledige Associate's Degree opleiding van twee jaar willen gaan volgen aan een community college of een jaar willen studeren aan een community college of een andere universiteit.
  • Mbo-scholieren die een volledige Associate's Degree opleiding van twee jaar willen gaan volgen aan een community college of een jaar willen studeren aan een community college.
  • Studenten aan een hogeschool of universiteit in Nederland die een volledige bacheloropleiding, een masteropleiding of een PhD willen gaan volgen.
  • Scholieren of studenten met een dubbele nationaliteit (Nederlands-Amerikaans).
  • Scholieren of studenten met bijzondere wensen zoals het vinden van een universiteit in de buurt van familie in de VS; een studie op het gebied van muziek of toneel of scholieren die op hoog niveau willen gaan sporten aan een Amerikaanse universiteit.
  • Zit je in de eindexamenklas van het vwo of van een International Baccalaureate opleiding, en wil je na je eindexamen een jaar in Amerika studeren, met een mogelijke beurs van de Amerikaanse universiteit, klik dan door naar de pagina's van het Campus Scholarship Program (CSP).

Mogelijkheden

Via een intensief individueel begeleidingstraject kun je terecht bij alle universiteiten in Amerika en voor alle soorten opleidingen en studies. We begeleiden je bijvoorbeeld naar gerenommeerde universiteiten uit de Ivy League categorie, prima staatsuniversiteiten, toegankelijke community colleges, uitstekende onderzoeksuniversiteiten en scholen op het gebied van de kunsten.

Neem contact op met het Fulbright Center

We maken graag een afspraak met jou en je ouders voor een kennismaking en adviesgesprek. In dit gesprek bespreken we jouw wensen en mogelijkheden. Na dit gesprek maken we een inschatting hoe groot jouw kansen zijn op toelating tot een Amerikaanse universiteit. De vergoeding voor dit gesprek bedraagt 75 euro. Indien gewenst, sturen we je na het gesprek een offerte voor een individueel begeleidingstraject. Je kunt dit gesprek zelf inplannen via de Online Planner. Kies voor de optie 'Adviesgesprek 60 minuten, vol tarief'.

We raden je aan zo vroeg mogelijk te starten met de voorbereiding, bij voorkeur 18 maanden tot een jaar voordat je in Amerika wilt gaan studeren omdat dit de kans op plaatsing op een Amerikaanse universiteit aanzienlijk vergroot.

Mail of bel tijdens kantooruren 020-5315930 voor meer informatie.

NB: Ingediende aanmeldingen en alle toebehoren zoals testresultaten worden eigendom van het Fulbright Center. Een afschrift wordt niet verstrekt. Bewaar daarom een kopie van alle ingediende stukken voor je eigen archief.