Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
over ons

Medewerkers

U kunt het e-mailadres van medewerkers vormen met de eerste voorletter gevolgd door een punt, vervolgens de achernaam en het 'at' teken, gevolgd door fulbright.nl. Bij medewerkers met 'van den', vormt u het deel na de voorletter door de voorzetsels aan de achternaam vast te schrijven. Dus A. van den Oever wordt 'a.vandenoever' gevolgd door het 'at' teken en 'fulbright.nl'.

Mw. M.J. BEKINK
Executive Director

Mattie Bekink is sinds begin 2018 de Executive Director van het Fulbright Center. In 2011 richtte zij Martha J. Bekink Consulting op, waar zij zich richt op vraagstukken over rule of law en mensenrechten, onderwijs, communicatie en institutionele strategie en China strategie. Eveneens sinds 2011 werkt zij voor New York University, waar zij zich bezig houdt met woordvoering voor de buitenlandse dependances en andere programma’s. In de periode van 2015 tot 2017 was zij gelieerd aan het Anne Frank Huis en adviseerde zij over internationale educatieve initiatieven en fondsenwerving. Voor de oprichting van haar consultancy praktijk was Mattie de plaatsvervangend Country Director van de American Bar Association Rule of Law Initiative in China. Ze is ook als advocate werkzaam geweest bij het New Yorkse advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate. Meagher & Flom LLP en als beleidsmedewerker bij het Center for American Progress. Mattie heeft een B.A. in Internationale Betrekkingen van Stanford University en een J.D. van de Georgetown University Law Center. Daarnaast zit ze in het bestuur van de American Friends of the Anne Frank House. 

Mw. R. BISHOP
Program Officer Teacher Programs

Mw. Drs. F.N. VAN DEN BOR 
Educational Adviser

Fabienne van den Bor werkt sinds 2002 bij het Fulbright Center, waar zij tot begin 2013 programmacoördinator was van het Campus Scholarship Program. Vanaf 2013 is zij als EducationUSA adviser verantwoordelijk voor het kennis- en expertisecentrum. Voordat zij in dienst trad bij het Fulbright Center was zij zeven jaar werkzaam in de loopbaanadvieswereld. Zij is alumna van het Campus Scholarship Program en studeerde na haar eindexamen vwo een jaar aan de University of Kansas in Lawrence. In Nederland rondde zij Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam af. Voor het vrije onderdeel van deze studie keerde zij terug naar de University of Kansas om Public Relations en Massacommunicatie te studeren aan de William Allen White School of Journalism and Mass Communications. Zij is lid van de National Association of College Admission Counselors (NACAC), NAFSA: Association of International Educators, de European Association for International Education (EAIE) en de International Association for College Admission Counseling(IACAC).

Mw. M. Strating, MA
Program Assistant

Melanie werkt sinds September 2018 als Programma Assistent voor het Fulbright Center. Zij rondde de research master Historical Studies af aan de Radboud Universiteit en behaalde een BA Taal- en cultuurstudies, met een major in Amerikanistiek, aan de Universiteit Utrecht. In de zomer van 2012 studeerde Melanie Engels aan Wheelock College in Boston en in 2017 liep zij stage als onderzoeksassistent aan George Washington University in Washington DC. Bij het Fulbright Center zal Melanie assisteren bij verschillende programma’s.

Mr. M. Berkelaar, MA
Program Assistant

Maarten werkt sinds September 2018 als Programma Assistent voor het Fulbright Center. Hij rondde in 2018 de masteropleiding North American Studies af aan de Universiteit Leiden en daarvoor studeerde hij Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2015 studeerde hij een half jaar aan de University of Florida in Gainesville. Daarnaast liep Maarten van september tot en met december 2017 stage bij Bureau Washington van de NOS in Washington DC. Bij het Fulbright Center zal Maarten assisteren bij verschillende programma’s.

Mw. M. HARING

Financial Administrator

Mw. M. KOLSTEREN, MA
Campus Scholarship Program Coordinator en Educational Adviser

Manon Kolsteren werkt sinds 2014 bij het Fulbright Center. Zij is sinds 2016 als programmacoördinator verantwoordelijk voor het Campus Scholarship Program, en werkt sinds 2018 ook als Educational Adviser. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam, waar ze een research master in Media Studies afrondde. Zij nam tijdens haar bachelor American Studies deel aan een uitwisselingsprogramma met het College of Charleston in Charleston, South Carolina en heeft haar master-onderzoek gedaan In New Orleans. Ze heeft als stagiaire meegewerkt aan de organisatie van de viering van 65 jaar Fulbright-programma in Nederland en in dat kader een boek met interviews met alumni gepubliceerd onder de titel 'In Amerika heb ik ruim leren denken'. Zij is lid van de International Association for College Admission Counseling (IACAC).

Mw. Drs. L. PIETERSEN
Fulbright Program Director

Linda Pietersen trad in dienst van de Netherlands America Commission for Educational Exchange op 1 november 2000. Zij is verantwoordelijk voor het Fulbright-programma. Dit omvat zowel de Nederlandse studenten, promovendi en hoogleraren die naar de VS gaan voor studie, onderwijs en onderzoek, als de Amerikaanse studenten, promovendi en hoogleraren die naar Nederland komen. Zij verzorgt het traject rondom de werving en selectie van de bursalen, en bereidt ze voor op hun vertrek naar de VS of de komst naar Nederland. Linda heeft Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij acht jaar als programmacoördinator van een internationale postdoctorale opleiding environmental management aan dezelfde universiteit gewerkt.