Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
scholieren

College/University

Wil jij na de middelbare school in Amerika studeren? Er zijn verschillende manieren om als Nederlandse scholier je studie te vervolgen aan een college of universiteit in de Verenigde Staten na begeleiding door een van de medewerkers van het Fulbright Center. Of je nu je bachelor of associate degree wilt behalen of juist kiest voor een gap year.

Het Amerikaanse hoger onderwijs

Het Amerikaanse onderwijssysteem is fundamenteel anders dan het Nederlandse onderwijssysteem. Het hoger onderwijs in de Verenigde Staten is in twee fasen ingedeeld: een 'undergraduate' en een 'graduate' fase. In de informatiebladen vind je een schat aan informatie over studeren op undergraduate niveau, wat je nodig hebt om je aan te melden, mogelijke testen die je dient af te leggen, etcetera. 

Bachelor of associate degree

Wil je het liefst je volledige studie in Amerika doen en kun je hulp gebruiken bij de aanmelding, dan bieden we je graag uitgebreide begeleiding en advies in een traject van individuele begeleiding. Of je nu toelating zoekt tot een van de universiteiten in de Ivy League - denk aan bekend klinkende namen als Harvard, Yale en Princeton- of aan een selectief liberal arts college, we bieden je begeleiding op maat. Wil je je vervolgstudie starten op een community college? Ook dan kun je terecht voor begeleiding.

Gap year
Je kunt via het Campus Scholarship Program een jaar op een goed aangeschreven liberal arts college gaan studeren. 

Eerst meer algemene informatie en praten met mensen die je voorgingen? Bezoek dan een informatiebijeenkomst.

Heb je nu vragen? Mail ze gerust of bel tijdens kantooruren 020-5315930.