Nederlands Engels
Facebook Twitter RSS
steun ons

Fiscaal aantrekkelijk doneren in de VS

Indien u in de VS woonachtig bent, kunt u het Fulbright Center steunen met een fiscaal aftrekbare donatie. Hoewel het Fulbright Center geen rechtspersoon in de VS is, en dus niet beschikt over de zogenaamde 501(c)(3) status, kunt u de schenking doen aan de Netherland - America Foundation, waarbij u aangeeft dat u wilt dat uw donatie ten goede komt van het Fulbright Center.

U wilt in de VS doneren en uw gift voor de belasting aftrekken?

Neem contact op met de Executive Director van het Fulbright Center, de heer Marcel Oomen. Klik hier om hem een e-mail te sturen. Bellen kan ook: +31 20 531 5940. Hij stuurt u een 'gift form' toe, waarmee u uw donatie kunt doen.

U wilt dat uw donatie wordt besteed aan een Fulbright-beurs in een bepaald vakgebied

Dit is zeker mogelijk. Fulbright-beurzen worden verstrekt voor alle vakgebieden, inclusief de kunsten. 

U wilt dat uw donatie wordt besteed voor wetenschappelijk onderzoek

Dit is zeker mogelijk. Fulbright-beurzen worden verstrekt voor dissertatieonderzoek, en voor onderzoek door junior- en senior wetenschappers in combinatie met onderwijs.

U wilt dat uw naam wordt gegeven aan de Fulbright-beurs

Dit kan, maar alleen als uw gift voldoende is om een volledige beurs te geven voor studie. U moet dan denken aan een bedrag van tenminste $ 12.500 voor Nederlandse studenten en € 13.000 voor Amerikaanse studenten. Omdat deze naamkoppeling moet worden goedgekeurd en dus extra werk kost, zal het enige tijd duren voordat deze koppeling tot stand is gebracht. Overigens staat de naam 'Fulbright' altijd als eerste, dus als u Jansen heet, zal de op naam gestelde beurs 'Fulbright-Jansen-beurs' heten.

U wilt deelnemen aan de selectie van de kandidaat die 'uw' beurs krijgt

Dit is niet mogelijk. Het bestuur van het Fulbright Center stelt de selectiecommissies samen en deze moeten onafhankelijk kunnen opereren en hun oordeel baseren op de criteria die voor het Fulbright programma gelden.